Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Politie vraagt hulp

KAAG EN BRAASSEM – Alle beheerders van een Whatsapp buurtpreventiegroep worden uitgenodigd om donderdag 26 oktober (tussen 20:00 uur en 21:00 uur) naar het gemeentehuis in Roelofarendsveen te komen. Daar wil de politie Kaag en Braassem aan hen vragen om mee te doen aan het project 'Heterdaadkracht'.


De politie wil namelijk gebruik maken van de alertheid van de leden van de Whatsappgroepen. Zodra er een melding van een woninginbraak komt, of andere 'delicten met grote impact', wil de politie een berichtje sturen naar de beheerders van de buurtpreventiegroepen, met informatie over bijvoorbeeld een signalement en vluchtrichting. Hierna kunnen die beheerders de overige Whatsapp-leden ook informeren, zodat iedereen die het bericht krijgt, uit het raam kan kijken om te zien of ze een verdacht persoon kunnen betrappen. Zo zijn er meer ogen en oren voor niet alleen de politie, maar ook de andere toezichthouders.