Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Maximum snelheid gehalveerd

KAAG EN BRAASSEM – Op drie plekken in deze gemeente is de 'komgrens' aangepast. Hierdoor liggen enkele huizen binnen de bebouwde kom. Daarnaast heeft het gevolgen voor de maximum snelheid, die bij deze wegen gereden kan worden.

Zo is de bebouwde kom van Bilderdam verplaatst met ongeveer 330 meter; van vijftig meter vanaf de kruising; in oostelijke richting tot aan de gemeentegrens met Uithoorn. De gehele Sluis in Nieuwe Wetering komt biinnen de bebouwde kom te liggen. In Rijnsaterwoude wordt de bebouwde komgrens op de Woudsedijk Zuid ook verplaatst. Nu ligt deze grens op 110 meter ten oosten van de kruising met de Herenweg en de nieuwe komgrens komt zo'n 85 meter verderop in oostelijke richting te liggen. Hierdoor komt de nieuwe tunnel onder de N207 ook volledig in de bebouwde kom te liggen.


Burgemeester Marina van der Velde licht toe, dat alle huizen die langs de Ringvaart liggen, nu ook binnen de bebouwde kom liggen. Tot nu toe mocht je als automobilist of motorrijder ongestraft met zestig kilometer per uur door het tunneltje onder de N207 scheuren. Maar omdat het tunneltje nu binnen de bebouwde kom valt, is de maximum snelheid daar verlaagd naar 30 kilometer per uur. ,,Het is beter, dat je daar langzamer rijdt'', aldus Van der Velde.