Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2017

Kleine tuinder afhankelijk van buurman

KAAG EN BRAASSEM – Een kleine tuinder in de omgeving van De Baan en Sotaweg heeft pech. Zijn buren mogen flink de hoogte in bouwen dankzij het nieuwe bestemmingsplan, dat maandag 9 oktober door de gemeenteraad is aangenomen. En dat kan gevolgen hebben voor de schaduwwerking op de producten, die hij op zijn terrein kweekt. Een pleidooi van PRO om deze ,,tuinder met kleine teelt en koude teelt'' te beschermen, overtuigde de overige partijen niet.


PRO-fractievoorzitter Ruud van der Star stelde: ,,We moeten geen bestemmingsplan maken, waarmee je de kleine tuinder dupeert.'' Maar fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) liet weten, dat het beperken van de bouwmogelijkheden op één locatie, gevolgen kan hebben voor de mogelijkheden om hoger te bouwen elders in dat gebied. De overige politieke partijen waren het hier mee eens. Van der Kaaden sprak verzoenend: ,,We hopen dat de twee buren in goede verstandhouding met elkaar zijn en elkaar de ruimte geven voor een goede bedrijfsvoering.''