Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 oktober 2017

Pleidooi voor trailerhellingen

Nieuwkoop – De SGP/ChristenUnie wil, dat er meer trailerhellingen komen in deze gemeente. Maar deze wens lijkt niet in vervulling te gaan. Burgemeester Frans Buijserd liet donderdag weten, dat de toekomst van het bootje varen niet ligt in het zelf bezitten van een schuit, maar er juist eentje huren, op het moment dat je een sloep nodig hebt.


En mocht er toch veel behoefte zijn aan zo'n trailerhelling, dan voorziet Buijserd andere problemen, zoals overlast voor de omwonenden. Elias van Belzen (SGP/ChristenUnie) wist niet wat hij hoorde: ,,Ik zal niet zeggen, dat het onzin is wat de burgemeester vertelt. Maar de wachtlijsten bij de jachthaven zijn lang.'' Hij wil 'een onderzoekje' uit laten voeren naar de wenselijkheid van die trailerhellingen en kreeg hierbij steun van Natuurlijk Nieuwkoop en CDA. Buijserd waarschuwde, dat 'een onderzoekje' geen goed idee is. Als de wenselijkheid van de trailerhellingen bekeken moet worden, moet dat met een 'echt onderzoek' gebeuren. ,,En daar moet je geld voor uittrekken.'' De gemeenteraad bepaalt donderdag 12 oktober, of ze dat geld er ook voor over heeft.