Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Verloedering Koetshuis doorn in het oog

Nieuwkoop – Het voormalige verzorgingshuis 'Het Koetshuis' (Dorpsstraat 33) verloedert iedere dag en inmiddels is het de schandplek van het dorp geworden. Passanten lopen snel verder, als ze het eens zo statige gebouw voorbijlopen. Voor het CDA is de maat vol.


Vorig jaar kwam het Koetshuis nog in het nieuws, als mogelijke locatie om statushouders op te vangen. Maar sinds de lente van 2016 is er niets meer met het gebouw gedaan, stelt CDA-raadslid Arie van Wijk. Hij vindt het zonde: ,,Zo'n belangrijk gebouw verdient een betere toekomst dan de leegstand nu. Zeker op zo een prachtige locatie.'' Omwonenden klagen nu over verloedering en verdere aftakeling van het pand, waarvoor de Woning Stichting Nieuwkoop ook nog geen ontwikkelingsplannen lijkt te hebben. Van Wijk wil, dat het college van burgemeester en wethouders nu snel een beslissing neemt over het Koetshuis.