Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2017

Foreholte voert niet roken beleid in

VOORHOUT > Voetbalvereniging Foreholte voert een niet-roken beleid in langs de sportvelden. Dat bevestigt voorzitter Jan Regeer, naar aanleiding van vragen door het Leidsch Dagblad.

Door Joep Derksen

Het bestuur van de club staat achter deze maatregel, al zijn er nog wel een aantal zaken die moeten worden geregeld. ,,Met name de handhaving is een lastig dingetje'', aldus Regeer. ,,We kunnen niet verlangen, dat vrijwilligers gaan controleren. Je kan niet zo maar een regel doorvoeren en er vervolgens niets mee doen, je zal dus moeten handhaven en dat is op een openbaar park best lastig.
We hebben al ongelooflijk veel overlast van hangjeugd.''


Ook moet het Foreholtebestuur nog een besluit nemen over waar de voetbalsupporters wél mogen roken. ,,Het parkeerterrein zou een rookzone kunnen worden, maar ons tweede veld grenst aan dat parkeerterrein. Waar leg je de grens?'' Regeer roept de andere verenigingen, zoals de naastgelegen hockeyvereniging MHC Voorhout en de handbalvereniging op om ook een niet roken beleid in te voeren. ,,Om het zuiver te houden.'' Daarnaast hoopt de voorzitter, dat de gemeente ,,een iets actievere rol gaat spelen.'' Regeer verzekert: ,,Dat we het niet roken beleid gaan invoeren is zeker, maar het tijdstip volgt nog.''