Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2017

Roos schittert met taart

LEIMUIDEN – De 8-jarige Roos heeft iets gepresteerd, wat nog nooit iemand anders uit Kaag en Braassem heeft gedaan. Zij maakte een taart, die door de jury van de internationale bakwedstrijd 'Cake International' in Birmingham beoordeeld werd als één van de beste drie taarten van de wereld.

Door Joep Derksen

Cake International staat gelijk aan het wereldkampioenschap taart bakken en alleen de beste bakkers doen mee. Roos heeft de passie voor het bakken meegekregen van haar moeder Tamara, die onder meer schitterde in het televisieprogramma 'Ja, ik win een taart'. De opdracht was, om een mooie verjaardagstaart te maken en kinderen uit de hele wereld stuurden hun taarten in. En dat kon dus ook met een taart, die van piepschuim is gemaakt.

Precies dat deed Roos dus ook. Ze vertelt enthousiast: ,,Ik heb deze taart helemaal zelf gemaakt en heb er Minions en confetti op gedaan. Ik vind Minions namelijk heel leuk.'' Het bakken en taart maken is voor Roos haar lust en leven. Toen ze hoorde, dat haar moeder naar Engeland ging, wilde ze absoluut meedoen. Maar dat ze ook tot de prijswinnaars behoorde, was voor Roos een enorme verrassing.

Alle deelnemende kinderen in de leeftijdscategorie tot 10 jaar werden ingedeeld. Als je niet genoeg punten haalde, werd je niet ingedeeld in een eervolle categorie. Wie goed presteerde, komt in de bronzen klasse. De betere bakkers halen de zilveren klasse en de beste kinderen bereiken de gouden klasse. En van die verschillende klassen werd bekend gemaakt, wie de eerste, tweede of derde plaats had gewonnen. Via Facetime was Roos bij die bekendmaking aanwezig. ,,Ik was wel een beetje zenuwachtig'', zo laat ze weten. Het lange wachten werd beloond, want Roos bleek de derde plaats te hebben gehaald!

Alle taarten werden beoordeeld op de decoratie en Roos kreeg nuttige tips van de jury. Zo houden ze in Engeland van het uitgangspunt 'Less is more' (Minder is beter). Maar toch werd de verjaardagstaart met de tekst 'Happy Birthday', de confettie en de minions als heel mooi en netjes beoordeeld. Niet alle confetti zat vast en dat kostte Roos wat puntjes in de beoordeling, ,,maar met dat commentaar gaan we zeker ons voordeel halen'', lacht moeder Tamara.


Met dit fantastische resultaat versloeg Roos vijftig kinderen uit de hele wereld. Aan de derde plaats was een prijs verbonden van maar liefst 25 Britse Pond. ,,Ik ga hier iets van kopen, als we weer naar Engeland gaan'', stelt Roos enthousiast. Ook volgend jaar wil Roos weer meedoen met dit wereldkampioenschap taarten maken. En dan gaat ze voor de eerste plaats!