Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2017

Wethouder wil betere huisvesting arbeidsmigranten

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders wil nieuwe maatregelen nemen, waar het gaat om de huisvesting van arbeidsmigranten. Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) vertelt hier meer over.


Schoonderwoerd: ,,We moeten een uitnodigender beleid neerzetten en de vraag is hoe we dat moeten doen. Uitnodigender wil in dit geval niet zeggen dat we nieuwe arbeidsmigranten binnen gaan halen, maar om de arbeidsmigranten die we nu al in onze gemeente huisvesten, betere huisvesting te geven.'' Hij licht toe: ,,Het blijkt, dat een deel van de arbeidsmigranten in omgebouwde schuren zit en dat is niet de bedoeling. Door de huisvesting te organiseren kunnen we die ook reguleren en eventuele 'brandjes' gerichter aanpakken.'' De tuinbouwsector is volgens de wethouder bereid met initiatieven te komen.