Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2017

Motorclub neemt pand over

OUDE WETERING – De Motorclub Alkemade (MCA) mag het pand aan de Weteringlaan 22 voor één euro overnemen van de gemeente. Zo kunnen de leden van de motorclub meer onderhoud uitvoeren aan het pand én is de gemeente verlost van de verantwoordelijkheid van dit onderkomen.

Door Joep Derksen

MCA kreeg het gebouw in maart 2010 voor tien jaren in bruikleen nadat de Jeugdvereniging Ranonkel het gebouw aan de gemeente had overgedragen. Nu is dus de tijd gekomen voor de volgende stap, al moeten de leden hier later deze maand nog formeel een akkoord over geven. Theo van Emmerik is voorzitter van de MCA en hij ziet de mogelijkheden. De MCA kan het gebouw namelijk onderverhuren aan allerlei gebruikers. Nu al gebeurt dit door onder meer het Allochtonen Platform, FNV Bondgenoten, en de Schaak-, Klaverjas- en Schilderclub.

Hoek: ,,We dragen het pand in eigendom over aan de motorclub. Zij hebben verlangens, die het beste passen bij het eigenaarschap. Ze kunnen beschikken over het pand en de plek, totdat ze stoppen met het totaal van de activiteiten. Dan valt het helemaal terug aan de gemeente.'' Van Emmerik vult aan: ,,De gemeente kwam met de vraag om gebouwen zelf te onderhouden en exploiteren. Dat deden we al; we schilderden het pand regelmatig en hadden gezorgd voor een nieuwe cv-ketel. Omdat we de toiletgroep wilden opknappen en een voorraadruimte willen aanpakken ontstond het plan voor de aanschaf van het onderkomen.''


De MCA staat bekend als een keurige groep motorliefhebbers, maar landelijk zijn er nogal eens verhalen over motorgroepen als Saturdarah, die andere groepen overnemen. Mocht dat ooit gebeuren in Oude Wetering: komt dan het pand in handen van een groep mensen, waar de gemeente niet blij mee is? Dat blijkt niet zo te zijn. Volgens de afspraken voor de overdracht van het gebouw kan de gemeente op ieder moment ingrijpen, mochten er foute zaken plaatsvinden. Van Emmerik bevestigt dat: ,,Als wij er een rommeltje van zouden maken, kan de gemeente altijd zeggen: 'Het is klaar'.'' Maar daar gaat niemand van uit; de MCA kan zich verheugen op een mooie toekomst als eigenaar van het pand aan de Weteringlaan 22. Het terrein ernaast kan overigens gewoon door iedereen gebruikt blijven worden.