Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 januari 2018

Sport voor woningen

[LEIMUIDEN] Maar liefst negen insprekers roerden zich maandag 8 januari, toen de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Leimuiden West’ besprak. De Tennisvereniging Leimuiden, voetbalvereniging De Kickers en projectontwikkelaar Vibu hebben een deal gesloten. De sportverenigingen mogen hun activiteiten uitbreiden, grotendeels op kosten van de projectontwikkelaar. Als tegenprestatie mag die projectontwikkelaar vervolgens 104 woningen in de buurt bouwen. Waaronder tientallen huizen op de dijk; een voormalige vuilstortplaats.

Joep Derksen

Veel insprekers, die volgens eigen zeggen enkele tientallen inwoners vertegenwoordigden, keerden zich tegen de plannen. Wel kwam er een oproep om een toegestoken hand. De vertegenwoordigers van De Kickers en de tennisvereniging werd gevraagd om rekening te houden met de omwonenden. Als er een groenstrook en geluidswal zou komen tussen het nieuwe trainingsveld en de Beukenlaan, én de lichtmasten worden niet te hoog, dan is een aantal omwonenden bereid om geen juridische strijd te voeren. Een echte toezegging kregen die bewoners echter niet. Wim Buskemolen, voorzitter van De Kickers '69 verwelkomde de uitgestoken hand, maar wil deze voorwaarden pas bespreken, nadat de gemeenteraad haar akkoord heeft gegeven over het bestemmingsplan.

Inspreker Ed Fallaux wees er namens de tennisvereniging Leimuiden op, dat de beide sportverenigingen 1.000 mensen vertegenwoordigen: ,,Dat is 25% van de inwoners. Daar kunt en mag de gemeenteraad niet aan voorbij gaan. Wij staan te popelen om te starten.'' De gemeenteraadsleden bepalen op in een volgende vergadering of de 'Sport voor woningen deal' door mag gaan.