Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2018

45 woningen in de maak


Nieuwkoop – Op het Noordeinde 13 komen 45 rijtjeswoningen en twee-onder-een kappers. Hiermee wordt een elf jaar oud plan van ontwikkelaar Vink & Veenman, daadwerkelijk gerealiseerd.

Het woningbouwplan werd al bedacht, voordat de economische crisis in 2008 in volle hevigheid los barstte. Maar nu is de tijd toch rijp om deze woningen tussen 245.000 euro en 460.000 euro te bouwen. Van het college van burgemeester en wethouders krijgt Vink & Veenman in ieder geval groen licht, zo laat wethouder Paul Platen weten. ,,Deze huizen zijn met name bedoeld voor doorstromers en starters. We zijn blij, dat we voor de kern Noordeinde dit plan kunnen opstarten.'
Maar in het hele bouwplan is geen mogelijkheid voor sociale woningbouw. Terwijl er regionale afspraken zijn, dat minimaal 25% sociale huur of sociale koop gerealiseerd moet worden. Platen: ,,Sociale woningbouw is noodzakelijk, maar hier helaas bedrijfseconomisch niet te realiseren. Als gemeente hebben we nu de afspraak, dat projectontwikkelaars 30% sociale woningbouw moeten realiseren. Als dat niet mogelijk is, moeten ze geld stoppen in een speciaal fonds, dat bedoeld is om de bouw van sociale woningen en de toegankelijkheid van de woningvoorraad te stimuleren." Dan gaat het om 4% van de waarde (vrij op naam) van iedere verkochte woning. Voor Vink en Veenman komt het er dan op neer, dat zij een slordige half miljoen euro in het sociale woningenpotje moeten stoppen.