Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 februari 2018

Geknoei met beoordeling aanvraag


[RIJNSATERWOUDE] De gemeente heeft flinke fouten gemaakt bij de beoordeling, of er een woning mag komen op de dijk van Herenweg 14b. Zo vulden ambtenaren een digitaal formulier in, waarop stond dat dit nieuwe huis in het buitengebied onderaan de dijk en niet bovenop de dijk zou komen. Op basis van deze gegevens, kwam de automatische reactie van de provincie, dat er geen bezwaar was tegen de komst van deze woning. Later bleek, dat de woning toch bovenop de dijk komt – en dus een deel van het vrije uitzicht wegneemt. Ambtenaren hebben toen zelf geconcludeerd, dat het bouwplan toch door mag gaan. Dit standpunt blijkt niet te zijn nagevraagd bij de Provincie.

Inspreekster Rijkelijkhuizen, die zich samen met andere omwonenden faliekant tegen de komst van deze woning heeft gesteld, bleek tijdens de raadsvergadering van maandag 19 februari totaal niet te spreken over de gang van zaken. Dat de aanvrager heeft laten weten, alleen een bungalow voor zichzelf te willen, maar tegelijkertijd de mogelijkheid wil hebben, dat er tot tien meter hoog gebouwd kan worden, deed de onrustgevoelens van de omwonenden ook niet afnemen. Wethouder Herman Haarman liet echter weten, dat het voor de Provincie ,,volstrekt helder is, dat de woning op het hooggelegen land is geprojecteerd.'' De gemeenteraad gaat hier verder over praten in de vergadering van maandag 5 maart.