Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 februari 2018

,,Meer trainingen voor raadsleden''


Nieuwkoop – ,,De raadsleden moeten meer trainingen hebben.'' Dit hartstochtelijke pleidooi hield fractieassistent Joke van Boxtel (Natuurlijk Nieuwkoop). Ze vond het maar niets, dat de politici maar twee cursussen konden volgen. ,,Er zijn het afgelopen jaar maar twee trainingen gehouden. Onze fractie vindt dat heel mager voor een raad, die kritisch wil zijn.

Op de vraag van collega-politica Mariska van Buren (SGP/ChristenUnie) welke training van Boxtel dan had gemist, antwoordde ze: ,,Over hoe je raadsvergaderingen voorbereid. Dan leer je wat gedragsvaardigheden.'' VVD-er Quinten van Dobben vond dat maar vreemd: ,,Het is beter om trainingen te geven aan de nieuwe gemeenteraad. Je moet niet in het laatste jaar van deze gemeenteraadsperiode een training geven, over hoe je raadsstukken moet voorbereiden.''

Een pleidooi van Van Boxtel om vaker te vergaderen op andere plekken dan het gemeentehuis, kreeg wel brede steun van andere partijen. Maar of dat ook echt gaat gebeuren; daarover beslissen de gemeenteraadsleden, die op woensdag 21 maart worden gekozen.