Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 februari 2018

Oorlog tegen onkruid


Nieuwkoop – De strijd tegen het almaar oprukkende onkruid gaat een volgende fase in. De gemeente Nieuwkoop zet extra personeel in om het welig tierende ongewenste groen in de straten tegen te gaan.

Gemeenten mogen geen RoundUp meer gebruiken en al jaren rukt hierdoor het onkruid op in het straatbeeld. Dat leidt tot grote ergernissen bij inwoners en ook voor de meeste politici is de maat vol. Dus wordt het tijd om de onkruidsstrijd nog intensiever uit te voeren. Niet alleen zet de gemeente twee extra ambtenaren in om het onkruid met kokend water tegen te gaan. Ook maakt de gemeente gebruik van twee medewerkers, die door Rijnvicus (de voormalige Sociale Werkplaats Alphen) worden ingezet. Op donderdag 8 maart moet de gemeenteraad nog instemmen met het verstrekken van extra geld voor deze onkruidsoorlog, maar dat lijkt nog maar een formaliteit.