Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 februari 2018

PRO komt met initiatievenfonds


[KAAG EN BRAASSEM] De gemeente moet ieder jaar 1 procent van haar begroting storten in een 'Initiatievenfonds'. Van dit geld kunnen inwoners hun eigen initiatieven financieren. Deze plannen moeten ten goede komen aan de Kaag en Braassemse samenleving. Een onafhankelijke beoordelingscommissie, bestaande uit tien tot dertig inwoners, bepaalt dan welke initiatieven goedgekeurd worden.

Dit plan lanceert PRO. Het initiatievenfonds is een soort inwonerbegroting van waaruit inwonersinitiatieven worden gefaciliteerd en gefinancierd. Een nieuw op te richten 'Stichting Kaag en Braassem Kracht!' zoekt ook geld bij andere donateurs, fondsen en sponsoren. Als dit idee na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart door de andere politieke partijen wordt gesteund, kan het initiatievenfonds van start gaan. Inwoners kunnen dan een inschrijfformulier invullen om kans te maken op een deel van het geld.