Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2018

Raad akkoord met bebouwen Landje van Egmond


[WOUBRUGGE] De omwonenden van het Landje van Egmond hadden tot het laatste moment hoop, dat de raadsleden nog 'Nee' zouden zeggen tegen het bebouwen van de groenstrook. Dit bleek maandag 5 februari ijdele hoop te zijn. Slechts twee raadsleden stemden tegen de komst van twintig sociale woningen.

Fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) noemde het bouwplan op het landje van Egmond 'prachtig, met twintig huizen; vier blokjes van vijf; die voldoen aan alle wensen.'' Haar collega Esther Loos (D66): ,,Het algemeen belang wordt gediend. We stemmen in met het voorstel.'' Raadslid Thijs Brambach (PRO): ,,We zijn voor het inkorten van de wachtlijst en voor meer sociale woningbouw. Participatie is wat anders dan het volledig naar je zin krijgen. We willen meer sociale woningbouw: direct beginnen.'' Ook VVD en CDA waren akkoord. Raadslid Cees de Lange (CDA) vond: ,,Deze woningen worden een aanwinst voor Woubrugge.'' Alleen raadslid Christian Malin (SVKB) liet een tegengeluid horen. ,,Dit besluit komt niet overeen met een meerderheid van de participanten. Er wordt niet geluisterd naar de inwoners. Is dat nou participatie? De dorpsraad Woubrugge heeft gevraagd zo snel mogelijk een totaalplan op te zetten. We moeten dit voorstel van de dorpsraad zwaar laten wegen; dat is participatie.'' Maar zijn betoog vond weinig weerklank. Met 19 stemmen voor en twee tegen ging de gemeenteraad akkoord met het bebouwen van het Landje van Egmond.