Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2018

Geld wacht op goede ideeën


Nieuwkoop – Inwoners laten kansen liggen, waar het gaat om subsidiemogelijkheden van de gemeente. Een duurzaamheidspotje van 40.000 euro voor nieuwe initiatieven is nog zo goed als vol. Pas kort geleden is voor het eerst gebruik gemaakt van deze regeling; de gemeente steunt de oprichting van een 'Postcoderoostraject', waarbij inwoners gezamenlijk zonnepanelen kunnen kopen, die op één gezamenlijk dak komen te liggen.

Het gemeentepotje kan niet gebruikt worden om bijvoorbeeld een lening af te sluiten voor zonnepanelen op het eigen dak. Wethouder Annette Pietersen: ,,Het gaat er om, dat mensen gezamenlijk iets opstarten, wat vervolgens langjarig kan bestaan.'' Naast het duurzaamheidspotje heeft de gemeente ook 20.000 euro beschikbaar voor initiatieven om de leefbaarheid te verbeteren. Hierin ziet Pietersen een trend: ,,Eerst werd het geld alleen aangevraagd voor spullen, zoals een informatiebord of een klassieke lantaarnpaal te laten plaatsen. Nu zie je, dat ook andere initiatieven worden aangemeld. Zoals het uit de eenzaamheid halen van senioren. Daarnaast zien we een revival van de braderieën.''