Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2018

Uitstel voor kleinschalige particuliere bouwinitiatieven


Nieuwkoop – Het plan van het college van burgemeester en wethouders om kleinschalige particuliere bouwinitiatieven toe te staan, heeft een forse deuk opgelopen. De kritiek hier op was zo hevig, dat raadslid Jan Hardenberg (VVD) tijdens de gemeenteraadsvergadering voorstelde, om een besluit hierover uit te stellen.

De meeste politici zijn er wel voorstander van, dat particulieren extra mogelijkheden krijgen om huizen te bouwen. Maar in het voorstel staat, dat iemand die tien woningen tegelijk wil bouwen, ook nog valt onder de categorie 'kleinschalig'. En dat gaat veel partijen toch te ver.

De inwoners, die gebruik willen maken van deze nieuwe regeling moeten de gemeente veel geld betalen: tot wel 100.000 euro. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 1 februari dreigde een voorstel te komen, dat bouwers van nieuwe gasloze woningen een korting op dat tarief krijgen van 25.000 euro. Hardenberg: ,,De vragen in de meningsvormende raad hebben ons doen besluiten te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn.'' Het is de bedoeling dat dit onderwerp nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart besproken wordt. Fractievoorzitter Elias van Belzen (SGP/ChristenUnie) had zijn conclusie al klaar: ,,Omdat dit voorstel wordt teruggetrokken, kunnen we de conclusie trekken, dat het een slecht raadsvoorstel is.''