Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Komst glasvezelkabel aan zijden draadje


Nieuwkoop / Kaag en Braassem – Het is nog lang niet zeker, dat de inwoners van het buitengebied daadwerkelijk aangesloten worden op glasvezel. Hoewel een ruime meerderheid vorig jaar aangaf, dat ze zo'n glasvezelkabel wel zouden willen, heeft nog maar 16% de daad bij het woord gevoegd en zich daadwerkelijk ingeschreven voor deze manier om sneller internet te krijgen.

GlasDraad Groene Hart voert sinds begin januari een campagne in de buitengebieden van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost. Momenteel kunnen bewoners en ondernemers zich aanmelden voor de zogenaamde vraagbundeling. Als 50% van de bewoners zich vóór 9 april 2018 aanmeldt, kunnen zij binnenkort genieten van snel internet en haarscherpe televisiebeelden. Sjouke van Dijk van DICO Breedband B.V. waarschuwt dan ook: ,,We lopen goed, met de 16% die nu ingeschreven heeft, maar we moeten nog doorstomen naar de 50% deelname, om zeker te zijn van aanleg van de glasvezelkabels.''
Wethouder Yvonne Peters van de gemeente Kaag en Braassem vindt deze eenmalige kans van enorm belang voor de ontwikkeling van het buitengebied. ”Wilt u online hulp vragen bij de dokter, ongestoord videobellen met uw (klein)kinderen, die ver weg wonen, of meer gasten in uw B&B omdat u WIFI heeft? Meld u aan voor een glasvezelverbinding bij Glasdraad; dé kans voor bewoners en ondernemers in het buitengebied op een betaalbare, betrouwbare en supersnelle toegang tot de digitale wereld."