Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Strijd voor extra bankjes


[HOOGMADE] De dorpsraad Hoogmade strijdt voor de komst van minimaal één zitbankje langs het Polderpad. Bestuurslid Koos van der Meer informeerde de circa twintig aanwezigen, wat hier voor gedaan is en wat er nog gaat gebeuren.

Er zouden twee bankjes bij de kerk geplaatst worden, maar één van die bankjes zou dan op een niet zo handige plek komen te staan. Van der Meer: ,,We hebben de gemeente gevraagd om dat bankje aan het begin van het Polderpad neer te zetten. Dat bankje wordt binnen twee weken geplaatst. Nu ben ik in overleg met de gemeente om toch te kijken of het mogelijk is om een bankje halverwege het Polderpad neer te zetten. Dat is op verzoek van veel oudere mensen. Het is voor hen een manier om een wandeling te maken. Als ze die wandeling niet kunnen doen, omdat ze het niet halen, gaat de kwaliteit van bewegen en leven achteruit.'' De aanwezigen pleitten ook voor de komst van prullenbakken bij de nieuw geplaatste bankjes in het dorp. Maar burgemeester Marina van der Velde stelde hierover: ,,Er worden minder prullenbakken neergezet, omdat ze meer vuil aantrekken, dan dat ze daadwerkelijk vuil opruimen.''