Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Uitbreiding dierenweide


[HOOGMADE] De dorpsraad Hoogmade heeft plannen om de dierenweide uit te breiden. Zodat er wat meer schapen en geitjes kunnen lopen. Ook zou er extra aaibaar kleinvee moeten komen, zoals kippen en konijnen. Maar daarvoor zijn wel extra vrijwilligers nodig, die zich om deze dieren willen bekommeren.

Bestuurslid Koos van der Meer liet dinsdag 17 april weten, dat er over een paar weken een plan klaar moet liggen. ,,Dan moet er een stichting worden opgericht. Hopelijk zijn er mensen in het dorp die zich vrijwillig beschikbaar stellen om de weide te helpen runnen.'' Roelf Scholma hield vervolgens een gepassioneerd betoog. De dierenweide is de zuidelijke entree van het dorp. Het is de eerste blik van Hoogmade die je ziet. Het is een fantastische blik. We moeten die entree en ruimte behouden, met meer mogelijkheden van een dierenweide en de omgeving. Dan weet je wat de identiteit en het karakter van het dorp is.''