Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

College wil RIF-2


[KAAG EN BRAASSEM] Het gemeentebestuur overweegt om opnieuw geld te stoppen in een regionaal ontwikkelingspotje. Aan het begin van dit decennium verbond Kaag en Braassem zich al aan het RIF (Regionaal Investeringsfonds), zodat allerlei infrastructuur- en groenprojecten opgezet konden worden. Het RIF stopt echter in 2024 en het gemeentelijke samenwerkingsorgaan Holland Rijnland wil graag een nieuw RIF opzetten.

Wethouder Yvonne Peters (VVD) ziet dat wel zitten, ook al gaat uiteindelijk het volgende college over de vraag of Kaag en Braassem opnieuw moet meedoen met RIF-2. ,,Er zijn allerlei mooie dingen ontstaan uit het RIF. Dat is ooit ontstaan als een groenfonds en ikkan me voorstellen, dat we kunnen kijken of er weer regionale projecten zijn, die we als gemeenten samen kunnen uitvoeren. De Provincie Zuid-Holland doet ook liever zaken met clusters van gemeenten, dan alleen met afzonderlijke gemeenten. Ook waar het gaat om de subsidiestromen vanuit Den Haag is het beter om projecten vanuit Holland Rijnland op te zetten.''