Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Extra geld voor duurzaamheid


Nieuwkoop – De gemeente Nieuwkoop komt geld tekort om allerlei duurzaamheidsplannen uit te uitvoeren. Daarom moet de gemeenteraad nog eens 113.500 euro opzij leggen voor dit doel; zo kan het 'Actieprogramma Duurzaamheid' opgezet worden.

Inwoners moeten gestimuleerd worden om duurzamer om te gaan met afval, mobiliteit en het werk. Maar ook de gemeente zelf kan wel eens een 'groenere bril' gebruiken. Zo'n Actieprogramma Duurzaamheid moet daar bij helpen. Eerder zijn al energiescans bij bedrijven uitgevoerd en is de website www.duurzaam-nieuwkoop.nl opgezet. Maar er is ook meer geld nodig om 'samenlevingsinitiatieven' te ondersteunen. Dan gaat het bijvoorbeeld om zaken als duurzaam en gasloos bouwen of het opzetten van een duurzaam verwarmingssysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van warmte uit bijvoorbeeld de Nieuwkoopse Plassen.