Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Ashram College op het matje bij de raad


Nieuwkoop – Vorig jaar had het bestuur van het Ashram College al toegezegd, dat er geen extra geld meer nodig zou zijn voor het nieuwe schoolgebouw. Dat gebeurd, nadat de gemeenteraad al twee keer extra geld had toegekend aan deze nieuwbouw. Deze week kwam het bericht, dat er nog eens 1,4 miljoen euro moet worden bijbetaald. En dat bovenop een bedrag van ruim 6 miljoen euro. De gemeenteraadsleden waren donderdagavond niet blij.

Met name het feit, dat geen enkele bestuurder van het Ashram College aanwezig was bij de besprekingen over die 1,4 miljoen euro, zette kwaad bloed. De partijen waren unaniem en eisten, dat zij antwoorden willen hebben op hun vragen. Wethouder Bernadette Wolters kon deze vragen namelijk niet allemaal naar tevredenheid beantwoorden. Zij moest hulp inroepen van verschillende ambtenaren. Duidelijk werd wel, dat de extra kosten veroorzaakt worden, door de aannemers die simpelweg veel meer geld voor hun diensten vragen, dan waar rekening mee was gehouden.

Aanpassen van de bouwtekeningen of een kleinere school bouwen, zou geen zin hebben, zo benadrukte Wolters. ,,Dan krijgen we een kleinere school, terwijl we meer geld moeten betalen.'' Een half uur voorafgaand aan de vergadering kregen de raadsleden de nieuwe leerlingenprognoses onder ogen. Deze waren schokkend: de laatste drie jaren is het leerlingenaantal van het Ashram College met 25 kinderen per jaar gedaald. ,,Wordt er dan niet een veel te grote school gebouwd, als deze trend zich doorzet?'', zo wilde raadslid Kees Hagenaars (Natuurlijk Nieuwkoop) weten. Een meerderheid van de partijen blijft de hoop houden, dat een nieuw schoolgebouw zorgt voor extra leerlingen. Bij de besluitvormende vergadering zal de gemeenteraad wel moeten instemmen met die 1,4 miljoen euro. Maar de politici willen nu wel zwart op wit, dat alle toekomstige meerkosten gedragen moeten worden door het Ashram College zelf.