Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Geen bed & breakfast op bedrijventerrein


[ROELOFARENDSVEEN] Door de hele gemeente zijn 'bed & breakfast' gelegenheden van harte welkom. Maar het college van burgemeester en wethouders heeft hierop wel een uitzondering: op bedrijventerreinen mag zo'n faciliteit niet komen. Daar kwam de eigenaar van het terrein Veenderveld 45a vorige week achter. Hij moet binnen twee weken zijn bed & breakfast activiteiten staken. Zo niet, dan riskeert hij 100 euro boete. Per dag.

Ook heeft het college van burgemeester en wethouders hem een dwangsom opgelegd van 1.000 euro per overtreding, waar het gaat om de aangelegde steigers en het bijgebouw, een hooibarg, waar geen vergunning voor is. Deze bouwwerken moeten binnen vier weken verdwijnen. Waarom is de gemeente zo tegen de aanwezigheid van deze bed & breakfast? Zo'n toeristische activiteit past toch binnen het beleid om recreatie en toerisme te stimuleren?

Wethouder Herman Haarman (D66) licht toe: ,,We vinden dat er op een bedrijventerrein geen bed & breakfast moet worden gerund. Voor een bedrijventerrein creëer je andersoortige activiteiten. Een bedrijfswoning kan eventueel, maar we zijn tegen de komst van andere activiteiten. Het leidt er uiteindelijk toe dat mensen gaan klagen. En we hebben niet zoveel bedrijfsruimte; daar moeten we zoveel mogelijk gebruik van maken.''

De hooibarg en steigers moeten ook weg; deze passen niet in het bestemmingsplan. Bovendien wordt volgens het gemeentebestuur de hooibarg momenteel gebruikt door jongeren, als ‘hangplek’. Ondernemers, die in de buurt hun bedrijf hebben, dienden bij de gemeente een verzoek in om hierop te handhaven, omdat ze last van de jongeren zouden hebben.