Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Bestemmingsplan Buitengebied Oost aangenomen


[KAAG EN BRAASSEM] De gemeenteraad nam maandag 28 mei het 'Bestemmingsplan Buitengebied Oost' aan. Fractievoorzitter Marcel Doze (CDA) maakte zich zorgen over beperkingen qua bouw- en gebruiksregels voor de tuinbouwsector. Hij stelde, hierbij geadviseerd door de LTO, dat de bouwregels in het bestemmingsplan ,,te beperkend'' zijn. Toch moet de gemeente zich houden aan nationale bepalingen, waar het gaat om stikstofdeposities. Wethouder Herman Haarman (D66) zegde toe, dat zijn opvolger zich zal inzetten om de strengere regels tegen uitbreiding van bedrijven zal versoepelen, zodra de wetgeving dat toelaat.

Verder besloot de raad, dat er wel windturbines mogen komen in het Buitengebied Oost, maar dat deze turbines slechts 15 meter hoog mogen zijn. Dit type windmolen zal nooit rendabel kunnen draaien; daarvoor heb je exemplaren nodig die veel meer wind kunnen vangen en omzetten in energie. En dus ook veel hoger moeten zijn.

Verder stemde de raad in met het draaien van een bouwvalk op Vriezekoop 4 en wordt het lasbedrijf Mobile Welding Services niet beperkt in het aantal uren, dat er gelast mag worden. Dit voorstel van PRO werd unaniem gesteund door de overige partijen. Raadslid Laura van Klink (PRO) stelde: ,,Aan de wensen en belangen van de direct omwonenden wordt tegemoet gekomen door de geografische beperking dat deze lasactiviteiten allen plaats mogen vinden in het zuidelijke gedeelte van de loods.''