Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Geen leges voor Buurtermolen


[RIJPWETERING] De Rijnlandse Molenstichting heeft aan het gemeentebestuur gevraagd om een kostenvergoeding voor de restauratie van de Buurtermolen. Maar dit heeft het college van burgemeester en wethouders afgewezen.

De gemeente wil namelijk een precedentwerking voorkomen. Naast de molens heeft Kaag en Braassem namelijk meerdere rijks- en gemeentelijke monumenten. De molens ontvangen al een bijdrage, maar voor de overige monumenten binnen de gemeente bestaat geen mogelijkheid bij te dragen in de kosten van onderhoud. Wel krijgt de Rijnlandse Molenstichting een handreiking; de eerder betaalde legeskosten van 12.876,20 euro worden teruggestort op hun bankrekening. Hiermee loopt het college vooruit op een nog vast te stellen nieuwe legesverordening, waarbij eigenaren van monumenten geen leges meer hoeven te betalen, als ze onderhoud plegen aan hun eigendom.