Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Meer gratis laptops voor politici


Nieuwkoop – De gemeenteraadsleden vinden het niet voldoende, dat zij allemaal voor 500 euro een laptop mogen kopen. En dat daarnaast ook nog twee steunfractieleden per politieke partij ditzelfde cadeautje krijgen, kan de politici ook niet bekoren. Zij willen, dat naast de raadsleden, minimaal vijf steunfractieleden per partij op kosten van de gemeenschap een laptop of iPad mogen aanschaffen.

De gedachte erachter is, dat inwoners die zich inzetten voor een partij – en dus als steunfractielid worden benoemd – alle documenten digitaal kunnen inzien. En als je meer dan twee steunfractieleden hebt, is het niet eerlijk om de overige steunfractieleden geen laptop te geven. D66-fractievoorzitter Annette Pietersen, die met één zetel in de raad zit, kaartte deze kwestie donderdagavond aan tijdens een raadsvergadering. ,,Iedere fractie mag vijf fractieassistenten hebben, maar waarom wordt voor slechts twee fractieassistenten een ict-vergoeding vastgesteld?''

Raadslid Kees Hagenaars (Natuurlijk Nieuwkoop) vond, dat dit anders moet. Hij liet weten een voorstel in te dienen, voor meer vergoedingen voor laptops. Hij sprak van ,,een zuinigheid, waarvan je denkt: 'Waar zijn we mee bezig?' Als je nieuwe fractieassistenten krijgt, moet je die mensen voorzien in de ict-hulpstukken.'' Ook VVD-raadslid Quinten van Dobben was het hier mee eens: ,,Alle partijen hebben een hoop fractieassistenten. We moeten ze de middelen geven om volwaardig mee te doen.'' Een pleidooi van raadslid Leon Zoet (CDA) om het budget van 500 euro per politicus nog verder te verhogen, kreeg geen steun van de andere partijen. Een definitief besluit hierover wordt bij de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering genomen.