Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Niet wonen op agrarisch bedrijventerrein


[ROELOFARENDSVEEN] Voorlopig komen er geen arbeidsmigranten te wonen op het terrein Geestweg 62b. Eerder was het college van burgemeester en wethouders nog positief over deze ontwikkeling, maar nu kijken zij er toch anders tegenaan.

Burgemeester Marina van der Velde lichtte donderdag 17 mei toe: ,,Na heroverweging hebben we onvolkomenheden ontdekt in de toetsing van onszelf.'' De gemeente heeft namelijk oude en nieuwe regels, waar het gaat om het zogeheten 'afwijkingenbeleid'. Het college ging uit van de nieuwe regels, maar daar in staat ook dat het wonen van arbeidskrachten op een agrarisch bedrijventerrein moet voldoen aan de provinciale regels. De burgemeester: ,,Dat stukje hebben we niet getoetst in die tijd.''

De Provincie Zuid-Holland heeft namelijk het uitgangspunt, dat huisvesting op een agrarisch bedrijf alleen toegestaan is, waar het gaat om tijdelijke huisvesting voor een korte seizoensperiode. Niet voor een periode van tien jaar. De nieuwe gemeenteraadsleden moeten het komende jaar een besluit nemen over de wenselijkheid van het wonen van arbeidsmigranten op agrarische bedrijfsterreinen. Afhankelijk van dat besluit kan de eigenaar van het terrein Geestweg 62b wellicht een nieuwe aanvraag indienen om zijn personeel op zijn eigen grondgebied te laten wonen.