Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

2.000 biologische en lokale producten


Boerderijwinkel Elsbroekerwei

HILLEGOM – De boerderijwinkel Elsbroekerwei opende op zaterdag 12 mei haar deuren op de nieuwe locatie aan de Leidsestraat 189. Het is de start van een nieuwe fase voor het familiebedrijf, dat al zeven generaties in Hillegom gevestigd is. Mede-eigenaar Elbert Zeestraten geeft een rondleiding.

Door Joep Derksen

De gedachten gaan terug naar 2012, toen Elsbroekerwei vlees verkocht aan consumenten van hun eigen blaarkopkoeien. Klanten vroegen, of ze ook melk konden kopen. En daarna is het snel gegaan, want tegenwoordig heeft boerderijwinkel Elsbroekerwei tweeduizend biologische en lokale producten. Iedereen die hart heeft voor de lokale ondernemers en ook wil bijdragen aan een duurzamere samenleving, kan hier terecht voor allerlei heerlijke voedingsmiddelen.

Vleesliefhebbers kunnen genieten van rundvlees van de blaarkopkoeien van de boerderij, hertenvlees uit de Amsterdamse duinen, ganzenvlees of biologische kip. Zuivelgenieters gaan allicht voor de echte Leidse kaas van de Sophiahoeve of biologische geitenkaas van Van Dorp. Kakelverse eieren zijn natuurlijk ook bij Elsbroekerwei te krijgen. Zin in een biertje? Lokaal gebrouwen Hillegoms bier door bierbrouwerij Klein Duimpje is natuurlijk niet te versmaden en ook in deze grote winkel te vinden!


Voor Elbert Zeestraten is boerderijwinkel Elsbroekerwei veel meer dan 'alleen maar' een bedrijf. Gepassioneerd toont hij de verschillende producten en wijst op het belang van biologisch eten, dat lokaal en regionaal geproduceerd wordt. Speciaal voor de klanten is de winkel nu veel meer open; vijf dagen per week. En op de nieuwe locatie is meer dan genoeg gratis parkeerruimte. Zeestraten wijst aan: ,,Bij Elsbroekerwei is 85% van ons assortiment biologisch en de overige 15% zijn lokale producten. In dit schap hebben we fruit van onze vaste fruitteler Smorenburg uit Montfoort. Daar verderop in de koeling zie je zuivel van de familie Steenwijk uit Alphen aan den Rijn. Zij leveren onder meer (karne)melk, yoghurt, vla, kwark en slagroom.'' Ook de roomboter van Theo Warmerdam uit Warmond (Sophiahoeve) ontbreekt niet in het assortiment.

Nieuw in de winkel is het biologische brood van Zonnemaire. Dat brood is in allerlei variaties te bestellen en wordt in de winkel vers afgebakken. Het is geen probleem om bijvoorbeeld glutenvrij of koolhydratenarm brood te krijgen. Kinderen en volwassenen zullen deze zomer zeker de winkel willen bezoeken, want je kunt hier ook heerlijk biologisch ijs eten. Of, om preciezer te zijn: Boerderijs. Zeestraten rekent af met het vooroordeel dat biologische producten duur zouden zijn. ,,Onze producten komen vaak rechtstreeks van de boer af. Er zit minder tussenhandel tussen en dat is weer gunstig voor de consument. Hij tipt: ,,Wij bieden ook de groentetassen van Kievit aan. Hiermee krijg je voor een prijs vanaf slechts 7,50 euro voor vijf dagen aan groenten.''

De boerderijwinkel Elsbroekerwei is vijf dagen per week open: dinsdag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur en elke zaterdag van 9:00 tot 16:00 uur. Elsbroekerwei, Leidsestraat 189 te Hillegom. T: 06 4555 2825, W: www.elsbroekerwei.nl.