Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Bouwen voor de buren


[KAAG EN BRAASSEM] De honderden extra sociale woningen, die de gemeente gaat bouwen, zijn niet alleen voor de eigen inwoners. Een raadsmeerderheid tekent zich af, om het leeuwendeel van deze huizen ook beschikbaar te stellen voor kandidaten uit allerlei andere gemeenten in het gebied Holland Rijnland. Dat betekent, dat iemand uit Katwijk net zoveel recht heeft op een nieuwe sociale woning in Roelofarendsveen, als bijvoorbeeld een geboren en getogen Bilderdammer.

PRO en D66 lieten tijdens hun fractievergaderingen op maandag 14 mei al weten, dat de woningen regionaal moeten worden 'aangeboden'. Fractievoorzitter Nick van Egmond lichtte toe: ,,Ik snap dat je er geen hek omheen wilt zetten. Anders gaat iedere gemeente op zijn eigen eilandje zitten. Het wordt tijd dat de sociale woningbouw komt bij de mensen die het nodig hebben.'' De fractie van de VVD tipte, dat inwoners zich het beste zo snel mogelijk gaan inschrijven op Woningnet. Wie namelijk het langste ingeschreven staat, maakt de meeste kans om in aanmerking te komen voor een sociale woning.