Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Glasbeurs voor Paradijsweg 'natte kant'


Nieuwkoop – Alle afspraken over het omzetten van het glastuinbouwgebied Paradijsweg 'natte kant' in een woongebied, moeten voor 1 maart 2019 afgerond zijn. Alleen dan komt dit project nog in aanmerking voor een subsidie van de Provincie Zuid-Holland van ruim 245.000 euro.

Bij de 'natte kant' van de Paradijsweg moet 90.000 m2 aan glas verdwijnen, zodat er maximaal 45 woningen voor in de plaats kunnen komen. Tientallen bedrijven moeten hiervoor uitgekocht worden. Deze ondernemers 'verkopen' hun glasopstallen, zodat voor het verdwijnen van die kassen nieuwe woningen gebouwd kunnen worden.

Deze verkoop vindt plaats op een glasbeurs, die op 10 juli wordt georganiseerd. Daar gaan de grond- en glaseigenaren met elkaar in onderhandeling om glas te verkopen, waarbij ze er bouwrechten voor in de plaats krijgen. Het is absoluut noodzakelijk, dat deze glasbeurs een succes wordt. Daarover laat wethouder Guus Elkhuizen geen twijfel bestaan. ,,Die glasbeurs is cruciaal, ook voor de vertegenwoordigers zelf.'' Ondernemers, van buiten dit gebied, die denken dat ze zo mooi wat kassen kwijt kunnen voor hun oudedagsvoorziening, hebben pech. Glasrechten van buiten de Paradijsweg 'natte kant' worden niet meegenomen.