Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 oktober 2018

Geen zelfbediening Doesbrug


[KAAG EN BRAASSEM] De plannen om pleziervaarders een knop te geven voor de Doesbrug zijn definitief van de baan. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van het CDA.

,,Er wordt geen onderzoek gedaan naar zelfbediening door de schipper, omdat dat technisch niet haalbaar is in verband met de veiligheid voor overige verkeersdeelnemers.'' Wel wordt onderzocht of de Doesbrug op afstand bediend kan worden, vanuit een centrale bedieningspost. Hiervoor zouden camera's geplaatst moeten worden. De plannen gaan zelfs zo ver, dat álle gemeentelijke beweegbare bruggen aangestuurd kunnen worden vanuit zo'n centrale bedieningspost.

Op de Doesbrug komen overigens geen fietssuggestiestroken, aldus het college. ,,Op dit moment zijn er geen fietssuggestiestroken in de aansluitende 30 km/uur zone, dus het zou niet logisch zijn om deze op de brug wel aan te brengen. Mocht in de toekomst de wens er zijn om wel fietssuggestiestroken aan te brengen in de 30 km/u zone dan kan dit altijd nog worden toegepast, ook op de brug.'' Wie wil weten hoe de onderhoudswerkzaamheden verlopen, kan kijken op 'de bouwapp'; daarop staat een wekelijkse update.