Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2018

'Tijdelijke supermarkt doodsteek voor dorpscentrum'


Ter Aar – Het college van burgemeester en wethouders wil een aantal jaren een Vomar-supermarkt toestaan achter de Intratuin. Wanneer sporthal De Vlinder is gesloopt, kan de supermarkt naar die locatie verhuizen. Met dat plan hoopt wethouder Antoinette Ingwersen een miljoenenclaim te voorkomen door projectontwikkelaar Hoorne Vastgoed en de Vomar.

Maar de winkeliers zien dit salomonsvoorstel totaal niet zitten, zo maakt voorzitter Swaab van de Winkeliersvereniging Ter Aar duidelijk. ,,Een tijdelijke Supermarkt achter de Intratuin zorgt voor een extra aantrekkingskracht, die de consumenten weg laat vloeien uit het dorpscentrum. Voor een tijdelijke periode van vijf jaar kan dit wel eens de doodsteek worden voor de kleine zelfstandige detaillist met zijn versproducten.''

Swaab wijst er op, dat de Kerkweg niet breed genoeg is om het verkeer van en naar de Vomar-supermarkt achter de Intratuin te kunnen verwerken. Het plan van Ingwersen moet daarom wat de winkeliersvereniging betreft in de vuilnisbak: ,,Wij waarderen ten zeerste de inzet en doortastendheid van de wethouder, maar kunnen niet instemmen met het genoemde voorstel.'' Volgens de voorzitter moet de Vomar supermarkt direct in het huidige winkelcentrum van Ter Aar komen. ,,Niet eerst in een noodwinkel elders; gebruik hiervoor de bibliotheek.'' De huidige bibliotheek moet dan verhuizen naar een tijdelijk onderkomen. Ook zou de Vomar Supermarkt van Swaab wel op het Lindenplein mogen komen. Waarbij automobilisten hun vervoermiddel kunnen parkeren op het dak van die supermarkt.