Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 oktober 2018

Gratis geld voor De Kinderbrug


[RIJPWETERING] Basisschool De Kinderbrug komt mogelijk in aanmerking voor een forse overheidssubsidie. De gemeente heeft deze school namelijk aangemeld voor de 'pilot Innovatieprogramma aardgasvrije en frisse basisscholen'. Als De Kinderbrug wordt uitgekozen door het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dan kunnen de leerlingen genieten van een frisser en gezonder binnenklimaat en wordt het gebouw energieneutraler gemaakt.

Uiteindelijk worden tien scholen uit heel Nederland gekozen, dus het is nog lang niet zeker, dat De Kinderbrug ook daadwerkelijk uitverkoren is. Maar is deze school wel gezond genoeg voor de huidige leerlingen, die daar zitten? Wethouder Floris Schoonderwoerd lacht: ,,Toch leert mijn kindje er goed lezen.'' Hij licht toe, waarom het college juist De Kinderbrug heeft uitgekozen als proefschool: ,,Andere scholen in deze gemeente zijn bezig met het ontwikkelen van een IKC (Integraal Kindcentrum, JD). Deze school is niet zo oud en nog niet aan de beurt voor een IKC. We gaan, als enige school, hierbij met bestaand onderhoud aan de slag. Er is een mooie pot geld beschikbaar, waarmee we het gebouw duurzamer en met een fris klimaat kunnen maken. Een voorwaarde van deelname aan deze pilot is, dat de opgedane kennis wordt gedeeld met andere gemeenten.'' De wethouder vraagt retorisch, waarom de gemeente het niet zou moeten doen. ,,Er ligt gratis geld op ons te wachten in Den Haag.''