Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 november 2018

Geldzorgen in hoogconjunctuur


Nieuwkoop – De financiële bomen groeien in Nieuwkoop niet meer tot in de hemel. Burgemeester Frans Buijserd vond het donderdag tijdens de raadsvergadering noodzakelijk om de raadsleden te waarschuwen.

Buijserd riep de politici op om niet met al te veel kostbare nieuwe plannen aan te komen zetten: ,,We moeten vooral met structurele uitgaven voorzichtig zijn. Als je problemen zwaarder maakt, is dat niet handig. Er liggen nogal wat opgaven op ons te wachten en die gaan miljoenen kosten.'' De gemeente kan dat niet allemaal betalen, zo maakte burgemeester duidelijk: ,,We komen voor vraagstukken te staan wat we wel of niet belangrijk vinden, om vanuit onze spaarpot te financieren.'' Voor raadslid Berry Dors (Natuurlijk Nieuwkoop) was het duidelijk: ,,De burgemeester heeft zojuist een winstwaarschuwing afgegeven.''