Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2018

Strandpaviljoen Surf en Beach


Een horecagelegenheid van grote klasse

KATWIJK – Wandelend langs het strand van Noordwijk naar Katwijk, kom je plotseling een prachtige horecaparel tegen; het permanente strandpaviljoen Surf en Beach. Als fervent horecagangers laten mijn vrouw en ik ons graag positief verrassen en dat lukte dit keer fenomenaal!


Bij binnenkomst werden we verrast door de prachtige aankleding van het strandpaviljoen, dat gewoon een volwaardige horecagelegenheid is. Aan ieder detail is gedacht; van de prachtige gashaarden tot aan de verse bloemen die overal op de tafels staan. Saillant detail; de enkele lege stoelen, die nog in de zaak over waren, stonden zó opgesteld, dat je er direct in kon gaan zitten. Het zijn de kleine details die bepalen of je met een horecazaak van grote klasse te maken hebt.


Mijn vrouw en ik bekeken de uitgebreide menukaart met winterse gerechten zoals erwtensoep en een grote variatie vlees- en visgerechten, maar ons oog viel op de kaasfondue. Medewerkers Naomi en Sander verzorgden de uitstekende bediening en zij lieten weten, dat deze kaasfondue nieuw op de kaart staat. Nou brengt kaasfondue bij ons goede herinneringen op aan vakanties en wintersport, dus we besloten om voor de kaasfondue te gaan. Tijdens het korte wachten keken we om ons heen om te genieten van de inrichting van Surf en Beach. Mijn vrouw – die goed kan multitasken – zocht ondertussen informatie op over kaasfondue. ,,De naam is afkomstig van het Franse 'Fondre', wat smelten betekent. Het eerste bekende recept stamt uit 1768'', liet ze weten.

Voordat we het wisten, kwam Naomi al met een grote pan kaasfondue aanlopen, dat warm werd gehouden door een gasvlam. De kaasfondue werd opgeluisterd met veel voorgesneden stukjes stokbrood, een heerlijke salade en we kregen ieder een 'plateau' met een variatie aan vleesdecoraties. Met onder meer chorizoworst en eendenborst. De combinatie van die gerechten met de kaasfondue zorgden voor een ware smaakexplosie in mijn mond. Sander had ons een Chilas-wijn aanbevolen en deze zorgde voor een uitstekende afdronk. Na het hoofdgerecht werden we aangenaam verrast, omdat een personeelslid naar ons toe kwam met een presentatie van diverse desserts, waar wij ter plekke uit konden kiezen. Ik koos voor de traditioneel gemaakte tirra misu (een aanrader!) en mijn vrouw ging voor de mango pannacotta. ,,Het fruit zorgt voor een heerlijke frisse smaak; perfect voor na de kaasfondue'', zo stelde ze.

Bedrijfsleider Sebastiaan nodigde ons vervolgens uit om het paviljoengedeelte te bekijken, dat gereserveerd kan worden voor feesten, vergaderingen en partijen. Al meerdere bruiloftsceremonies hebben hier plaatsgevonden, want Strandpaviljoen Surf en Beach is ook een ideale trouwlocatie. Wie deze plek reserveert (voor 30 tot en met 300 personen), kan de ruimte precies laten indelen, zoals hij/zij zelf wil, informeert Sebastiaan. Tijdens het voorgesprek worden alle wensen besproken en zorgt het personeel voor de realisatie er van. Met een mooi gestyleerde open bar, goed verzorgde arrangementen en een barman, al dan niet aangevuld met (live) muziek, is een succesvol feest gegarandeerd. Daarnaast wordt deze ruimte, die een eigen entree heeft, ook veel geboekt voor vergaderingen met lunches. Het is duidelijk; voor ontbijt, lunch of diner moet je toch echt bij Strandpaviljoen Surf en Beach zijn!

Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9 (t.o. Boulevard 34), 2225 BB Katwijk aan Zee, T: 071 401 6563, W: www.surfenbeach.nl<http://www.surfenbeach.nl.