Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 januari 2019

,,Geen twijfel'' over brug Poelgeest


OEGSTGEEST – De gemeenteraadsleden van Oegstgeest kunnen rustig gaan slapen. De brug Poelgeest komt er, daarover hoeft geen twijfel te bestaan. Tenminste, volgens de woorden van wethouder Huri Sahin.

Gemeenteraadslid Nico Janssen (PrO) bleek zich donderdag 20 december zorgen te maken over de komst van deze brug. Hij wilde, mede namens het CDA, van het college weten: ,,In de Raadsvergadering van Leiden van dinsdag 18 december is een motie besproken, waaruit blijkt dat raadsbreed grote twijfel bestaat over de uiteindelijke realisatie van de brug Poelgeest. Er worden voorbereidingen genomen om woonboten op dat traject toe te gaan staan. Kan de portefeuillehouder een update geven van de stand van zaken wat betreft de brug? Wil de portefeuillehouder nogmaals bij het college en de raad in Leiden aandringen op het belang van de brug?

Wethouder Huri Sahin suste de gemoederen: ,,Uit navraag blijkt, dat die motie in de raadsvergadering is ingetrokken, nadat het college heeft gewezen op de gemaakte afspraken. De gemeente Leiden zal de afspraken uitvoeren; daarover leidt geen twijfel. Er is geen enkele zorg over de bereidwilligheid en medewerking van de gemeente Leiden op dit punt.''