Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Bouwplannen Kaageiland


Kaageiland – Op de oude camping aan de Irenelaan 3a komen mogelijk zo'n vijftien woningen. Wel moet de indiener van dit voorstel bij de gemeente kunnen aantonen, dat de Julianalaan en de pont tussen Kaageiland en Buitenkaag het extra verkeer kunnen opvangen.

Op dat terrein moeten dan vijf vrijstaande en tien tot twaalf waterwoningen komen. Het gebied wordt veel gebruikt door hondeneigenaren, die hun viervoeters daar uitlaten. Die mogelijkheid blijft ook bij de nieuwe bouwplannen bestaan. Er blijft een openbaar park, waar de honden zich kunnen uitleven.

Wethouder Inge van der Meer staat positief tegenover de plannen. ,,Het is een camping uit de zestiger jaren, waar ik niet mijn vakantie zou willen doorbrengen. Het is een beetje verrommeld gebied. In de winter ziet het er een beetje verlaten en droevig uit. Vooral waar het gaat om de horecavoorzieningen, die allemaal dicht zijn.''