Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Hospice 'Amandihuis' komt er


Nieuwe Wetering – Begin 2020 opent het hospice 'Amandihuis' haar deuren in Nieuwe Wetering. In dit hospice komen mensen te wonen, die in hun allerlaatste levensfase zitten en vanwege hun fysieke gezondheid niet meer thuis kunnen wonen.

Het Amandihuis komt op de locatie van het voormalige pand van basisschool De Meerpaal. De gemeente Kaag en Braassem verkoopt de grond aan de Stichting Hospice Armandi en deze overdracht wordt woensdag 20 februari officieel gemaakt met handtekeningen. Nu de stichting alle financiën rond heeft, kan er begonnen worden met de bouw van het hospice en de verblijfkamers.

Wethouder Petra van der Wereld neemt namens de gemeente Kaag en Braassem de ondertekening op haar. ,,Het leek er bijna niet meer van te komen. Soms moet je geduld hebben en samen zoeken naar de juiste mogelijkheden. Het laatste half jaar van 2018 kwam het proces dan eindelijk in de stroomversnelling en zijn we er samen uitgekomen.”