Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 april 2019

Inwoners willen container voor afvalplastic


Nieuwkoop – Veel inwoners van de gemeente Nieuwkoop zijn enthousiast over de komst van een derde container. Maar dat moet geen papiercontainer zijn, zoals het college van burgemeester en wethouders voorstelt.



Naar aanleiding van een artikel in deze krant heeft de gemeente op Facebook in een enquete gevraagd, of ze voor of tegen de komst van een derde container zijn. Het leidde tot een massale oproep tot het verstrekken van een nieuwe container voor plastic afval. Steeds meer mensen ergeren zich aan de plastic zakken die langs de straten hangen en regelmatig speelbal zijn van de wind. Ook zijn er zorgen, dat verenigingen, die nu het oud papier ophalen, inkomsten gaan missen.



 ,,Oud papier wordt maandelijks opgehaald. Prima, dat degenen die dat doen er iets aan overhouden. Maar de plastic zakken zwerven regelmatig door de straten en in de sloten'', reageert Elise van Leeuwen. ,,Er moeten grote ondergrondse bakken voor het plastic afval komen'', oppert Iris Versteeg. Onder meer Stefan Immerzeel is het hier mee eens: ,,Ik hoef niet nog meer van die bakken in mijn tuin te hebben.'' En als er een bak voor het plastic afval komt, dan heeft Scarlett van Houten nog een suggestie: ,,Graag een container voor plastic, maar niet in het geel. Dat is spuuglelijk. Bij voorkeur een container in de kleur bruin. Dat valt niet zo op.'' De gemeenteraad bepaalt volgende maand of er een derde container komt en of daar papier of plastic in moet.