Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2019

Knuffels zorgen voor stress


KAAG EN BRAASSEM – Het afstaan van een doos vol knuffels kreeg nog een naar staartje voor een inwoonster van Oude Wetering. Zij moest zich verantwoorden omdat ze een boete van 90 euro had gekregen voor de langs de straat geplaatste doos.



De dame uit Leimuiden, die de knuffels had opgehaald om deze voor een goed doel te gebruiken, wilde van de verpakkingsdoos af. Maar duwde die doos niet in een daarvoor bestemde oud papiercontainer. Een oplettende boa controleerde de doos op een adres en dat bleek er inderdaad op te staan. Met als gevolg dat de gulle knuffelgeefster een fikse bekeuring opgelegd kreeg.



Ze liet het er echter niet bij zitten en stapte naar de bezwaarschriftencommissie. Hierbij kon de Oude Weteringse via digitale correspondentie aantonen, dat de knuffeldoos niet meer in haar bezit was, toen die langs de kant van de weg werd geplaatst. De bezwaarschriftencommissie stelde haar in het gelijk; de boete vervalt. Wethouder Yvonne Peters kan desgevraagd nog niet vertellen of de inwoonster uit Leimuiden alsnog een boete krijgt. De afgelopen maanden hebben overigens 65 mensen een boete gekregen voor illegale afvaldumpingen. 21 Van hen stapten naar de bezwaarschriftencommissie, maar de meesten van hen kregen geen gelijk. Slechts drie mensen konden aantonen, dat zij niet de veroorzaker waren van het zwerfafval.