Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2019

‘Maak van de N11 een snelweg’


RIJN- EN VEENSTREEK – De gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop willen graag dat de N11 een snelweg wordt. Hiervoor pleit Liesbeth Spies, voorzitter van het bestuurlijke overleg Rijn- en Veenstreek bij Hans Wiegel. De VVD-coryfee is tegenwoordig informateur voor het bestuur van de Provincie Zuid-Holland. De drie gemeenten hopen, dat de A11-wens op de provinciale politieke agenda komt.



De N11 is volgens Spies de eerste belemmering voor Duitse toeristen om te genieten van het Groene Hart en de kuststreek. ,,De eerste verkeerslichten die je vanuit Duitsland tegenkomt als je naar de kust wilt, staan op de N11 bij Alphen aan den Rijn.’’ Volgens de bestuurder staan de huidige files op de A12 en N11 ‘benutting van de potentie in de weg’. Ook zou er geld moeten komen voor een R-net verbinding vanaf het station in Uithoorn via gemeente Nieuwkoop naar Alphen aan den Rijn, een lightrailverbinding tussen de metropoolregio Rotterdam - Den Haag en metropoolregio Amsterdam en een spoorverdubbeling en frequentieverhoging met snelle Intercity op het traject Utrecht – Alphen aan den Rijn- Leiden. Alle infrastructurele wensen worden helemaal vervuld, als dan ook nog het landbouwverkeer uit de kernen geweerd kan worden, een snelfietsnetwerk opgezet wordt en de OV-ontsluiting tussen de kernen in de Rijn- en Veenstreek geoptimaliseerd wordt.