Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2019

Sluiting Bona overdondert bestuur


ROELOFARENDSVEEN – Het besluit om het Bonaventura College in Roelofarendsveen te sluiten is ook bij het gemeentebestuur ingeslagen als een bom. Wethouder Petra van der Wereld laat weten, dat het college van burgemeester en wethouders hier niet van tevoren over was geïnformeerd.



Van der Wereld: ,,Er zijn twee jaar geleden gesprekken geweest met het bestuur van SCOL, de overkoepelende organisatie van het Bona. Het bestuur wilde deze school drie jaar een kans geven in verband met de invoering van een nieuw onderwijsconcept. Maar helaas loopt het leerlingenaantal veel harder terug, dan toentertijd bedacht is.’’ Vijf jaar geleden waren er namelijk nog meer dan 300 leerlingen op het Bonaventura College. En met de komst van slechts 24 bruggers zou dat aantal in augustus gedaald zijn tot slechts 145 kinderen. Het biedt geen perspectief om goed kwalitatief onderwijs voor een middelbare school te garanderen.



De ouders van alle leerlingen moeten deze weken bekijken, waar hun kind wél naar een middelbare school kunnen. Van der Wereld: ,,Ik vind het jammer, dat de school sluit. Allevier mijn kinderen hebben daar gezeten. Het was een goede kleine en fijne school en het is een gemis in onze gemeente.’’ Er gaan stemmen op om in het leegkomende gebouw een brede school te vestigen, of anders het pand plat te gooien voor nieuwe woningbouw. De wethouder wil nog niet vooruitlopen op de gang van zaken. ,,Het belangrijkste nu is dat die kinderen op de juiste plek komen. Daarna zien we wel verder.’’