Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2019

,,Komende jaren geen windmolens’’


KAAG EN BRAASSEM - ,,De komende vijf jaren moeten er geen windmolens of zonnepanelenvelden komen in de gemeente Kaag en Braassem. We moeten inzetten op energie besparen en zonnepanelen plaatsen op daken van huizen en bedrijven.’’ Fractievoorzitter Jan van der Geest (VVD) wil geen overhaaste stappen nemen in de ratrace om Nederland zo duurzaam mogelijk te maken.



De politiek in Kaag en Braassem bepaalt binnenkort waarschijnlijk, wat er de komende vijf jaren moet gebeuren op het gebied van duurzaamheidsmaatregelen. Om in 2025 voor 2,5 petajoule aan duurzame energie op te kunnen wekken, moeten er dan zes enorme windturbines komen, of 195.000 zonnepanelen. Daarnaast moet er veel energie bespaard worden door de inwoners, bedrijven en de gemeente. ,,Laten we maar eerst inzetten op besparen en maatregelen die niet zeer doen.’’



Onder inwoners is er veel onrust over de mogelijke komst van grote windmolens en hectaren vol met zonnepanelenvelden, die de koeien terug de stallen in jagen. Zo’n toekomstbeeld is nu nog een stap te ver voor veel raadsleden. En daarom is het volgens de politici beter om met vijfjarenplannen te werken op het gebied van duurzaamheid. ,,In vijf jaar kun je naar iets concreets werken’’, aldus raadslid Roland van Beurden (SVKB). De gemeenteraad bespreekt dit onderwerp op maandag 8 april.