Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2019

Hotel aan de Braassem


Rijnsaterwoude - Op het terrein van de voormalige jachthaven Van Grieken, aan de Herenweg 45, 55 en 57 in Rijnsaterwoude, komt mogelijk een gebouw met maar liefst 100 hotelkamers. Het college van burgemeester en wethouder staat positief tegenover dit plan.



Een ander idee, om op dat terrein 50 appartementen te plaatsen, is door het gemeentebestuur afgeschoten, informeert wethouder Inge van der Meer. Maar die honderd hotelkamers past in de bestuurlijke wens om van Kaag en Braassem een recreatiegemeente te maken. De wethouder vindt het idee ,,positief: dit gebied leent zich voor intensieve recreatie.’’ Wel moet de initiatiefnemer de tekeningen en bouwplannen nog beter uitwerken, de buren naar hun mening vragen en met een compleet voorstel komen.



Opmerkelijk genoeg is de indiener van het hotelplan niet de eigenaar van de grond. Sterker nog: Kees van Grieken weet helemaal nergens van. ,,Ik ben van plan het te verkopen en als iemand langs komt, dan kan die het overnemen, zoals het nu is. Maar het is natuurlijk wel bizar, dat je een principeverzoek kunt indienen voor een bouwplan in iemand anders zijn achtertuin of perceel.’’ Van Grieken gaat er van uit, dat hij binnenkort een telefoontje krijgt van een projectontwikkelaar: ,,Er ligt hier 62.388 meter aan grond en water. Als iemand het wil kopen, is het prima. Maar ik ga het niet ontwikkelen en doe absoluut niet mee aan een bouwplan voor 100 hotelkamers. Ze kunnen het kopen en voor de rest wil ik er niets mee te maken hebben.’’