Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2019

Nieuw hotel


RIJNSATERWOUDE – Het bouwen van vijftig woonappartementen op het terrein van de voormalige jachthaven Van Grieken krijgt geen goedkeuring van het college van burgemeester en wethouders. Maar een plan om een gebouw daar neer te zetten met honderd hotelkamers voor toeristen, wordt door datzelfde college toegejuicht.



,,Dit gebied leent zich voor recreatie’’, geeft wethouder Inge van der Meer aan. ,,Honderd hotelkamers zou in principe kunnen, al vonden we de manier waarop dit plan was ingediend behoorlijk vaag. Maar het idee an sich is positief. Alleen moet de manier waarop dit gaat gebeuren, nog aangegeven worden.’’ Desgevraagd laat de eigenaar van het terrein weten, dat hij van niets weet. ,,Ik vind het wel een beetje vreemd, dat anderen plannen kunnen indienen bij de gemeente, terwijl het hun grond niet is. Maar goed, het terrein is te koop, dus ik wacht wel af of er een koper langskomt.’’ De wethouder beaamt, dat een ontwikkelaar het principeverzoek voor de honderd hotelkamers heeft ingediend. ,,Deze ontwikkelaar gaat nu een plan maken en daarna moet een omgevingsvergunning aangevraagd worden.’’