Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juni 2019

,,Eerst wegen, dan bouwen’’

LEIMUIDEN – De inwoners van Leimuiden zijn verdeeld over de mogelijke komst van een Aldi supermarkt op het Connexxionterrein. Aan de ene kant verwelkomen ze de extra concurrentie, maar ook is er angst, dat de lokale MCD-supermarkt verdwijnt. Leen Overbeek, bestuurslid van de Dorpsraad Leimuiden hekelt de snelheid waarmee de politiek wil besluiten over het verwelkomen van de Aldi.
Het moederbedrijf van de Aldi heeft een deal gesloten met Woondiensten Aarwoude; als op het Connexxionterrein een supermarkt mag komen, worden er ook tien sociale woningen gebouwd. Deze worst lijkt voor veel raadsleden aantrekkelijk om daarom maar in te stemmen met het plan. Maar de Leimuidenaren zijn nog lang niet zo ver. Een supermarkt zorgt voor 25.000 bezoekers per jaar en dat verkeer moet door de toch al overbelaste wegen. Dorpsraad-voorzitter Willem Weijers hield daarom een pleidooi richting de politiek: ,,We zijn in Leimuiden veel aan het bouwen. Aldi trekt verkeer aan. We moeten ook naar ons werk. Ga als gemeente eerst de infrastructuur in orde maken en ga dan pas bouwen.” Dit leidde dinsdagavond tijdens de bijeenkomst van de dorpsraad tot luid applaus van de ruim 50 aanwezigen.