Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 juni 2019

Geen 30 km per uur

KAAG EN BRAASSEM – Fractievoorzitter Anja de Rijk (CDA) kreeg maandag 27 mei tijdens de gemeenteraadsvergadering de wind flink van voren. Ze pleitte ervoor, dat de maximumsnelheid op alle wegen in Leimuiden tot 30 kilometer per uur wordt teruggebracht.


Wethouder Yvonne Peters wees er echter op, dat de gemeenteraad drie maanden geleden heeft vastgesteld, waar wel en geen geld aan wordt uitgegeven. En voor het nemen van verkeersmaatregelen om die 30 kilometer maximumsnelheid te realiseren is geen geld uitgetrokken. Dus wat de wethouder betreft, heeft een onderzoek naar het invoeren van die maximumsnelheid ook geen zin, als die verkeersaanpassingen toch niet gedaan worden.

Vervolgens trok raadslid Peter van Dijk (VVD) flink van leer: ,,Wij vinden deze motie vreemd. We hebben net de ‘Focus op ambitie’ vastgesteld en dan komt ineens de motie op ons af. Waar denkt het CDA dit van te gaan betalen? Het CDA moet met een gestructureerd voorstel komen. Dit is een motie indienen om makkelijk te scoren voor Leimuiden. Maar we weten met z’n allen dat hier geen geld voor is.’’ De Rijk wierp nog tegen: ,,De kleine maatregelen zouden prima kunnen. Die andere bedragen hebben we niet zomaar, maar dan hebben we wel die stip op de horizon.’’ Haar woorden maakten geen indruk. Het CDA-voorstel werd door alle overige partijen verworpen.