Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 juni 2019

Zoeken naar plek industrieterrein


ROELOFARENDSVEEN – Het college van Kaag en Braassem gaat in de omgeving van Roelofarendsveen op zoek naar de beste plekken voor een industrieterrein. De mogelijke locaties worden de komende maanden geheim gehouden, totdat de gemeenteraad hierover in september wordt geïnformeerd.

Op de vraag, waarom de gemeente zo geheimzinnig wil zijn, stelt wethouder Yvonne Peters (VVD): ,,We willen graag alles in de openbaarheid, wat ook daadwerkelijk kan. Maar als we potentiële locaties in de openbaarheid brengen, zouden we onze ondernemers tekort doen. Die locaties zouden namelijk gekocht kunnen worden door grondspeculanten en externe partijen met dollartekens in de ogen.’’ Zodra het gemeentebestuur een voorkeurslocatie heeft geselecteerd, worden maatregelen genomen zodat deze grond niet meer door een commerciële partij gekocht kan worden. Pas dan laat de gemeente weten, waar mogelijk een industrieterrein kan komen. Zeker is al wel, dat een nieuw industrieterrein in de omgeving van Roelofarendsveen komt, omdat meerdere Veense ondernemers van grote bedrijven hebben aangegeven, dat zij in hun eigen dorp willen uitbreiden.